februar 2019 
#eyelashes
Podaljševanje trepalnic - nekaj osnov, ki jih je dobro vedeti, preden se odločimo za storitev

 

Kaj vse moraš vedeti PRED podaljševanjem trepalnic? Pojma "podaljševanja trepalnic" ne jemlji dobesedno. Lash stilistka lahko tvoje trepalnice podaljša le za tretjino dolžine tvojih trepalnic. Večina punc prisega na izjemno dolge trepalnice, kar pa je lahko zelo škodljivo za naravne trepalnice, ki rastejo v treh fazah - če je umetna trepalnica pretežka za naravno, ta odpade predčasno in na tistem mestu nastane luknja. Na dan nam izpade od 1 do 5 trepalnic, zato je normalno, da z njimi izpadejo tudi umetne - seveda le, če je postopek pravilno narejen.

Kako poteka postopek podaljševanja in na kaj je treba paziti? Med postopkom je pomembno dobro izoliranje trepalnic, saj trepalnic, ki so še v začetni rasti ("baby" trepalnice), ne smemo obremeniti, paziti pa je treba, da je vsaka umetna trepalnica prilepljena le na eno naravno trepalnico, saj tako omogočimo pravilno rast naravnih trepalnic. 

Zakaj se pojavijo težave? Poleg zgoraj omenjenega problema z dolžino trepalnic, ki res ne smejo biti predolge, se drugi problem skriva vprekomerni uporabi lepila; če naravno trepalnico zlepimo skupaj z "baby" trepalnico, ali celo zlepimo več trepalnic skupaj, kasneje ob izpadu ene trepalnice nosijo tiste, ki so ostale, dvakrat večjo težo. Na dolgi rok se lahko zgodi velika škoda, saj bo rast naravnih trepalnic preskakovala cikle faz - to pa lahko privede do ogromnih lukenj med posameznimi trepalnicami. 

Tako kot si vsak dan umijemo obraz, potrebujejo svojo vsakdanjo nego tudi umetne trepalnice. Vsaj enkrat na dan je priporočeno, da jih umijemo z brezoljnim čistilom ali peno.

Na rahlo očistimo trepalnice ter jih speremo z vodo, po postopku pa nežno popivnamo z brisačko, da ne poškodujemo trepalnic. Pustimo jih, da se naravno posušijo. 

 

januar 2019 
#detox
Razstrupljanje telesa s pomočjo limfne drenaže

 

Mnogi dejavniki vplivajo na porušeno ravnovesje v našem telesu. Glavni dejavnik je vsekakor lahko stres, ne smemo pa prezreti dejstva, da tudi hujšanje ali nepravilna prehrana zrušita balance, ki ga lahko s stimuliranjem limfnega sistema ponovno vzpostavimo.

 

Kadar imamo upočasnjen limfni sistem, to znatno vpliva na naš metabolizem. Kako pa to vemo? Utrujenost, motena prebava, slabost, nervoza, razdraženost, prekomerna telesna teža, celulit, otekle ali hladne okončine, suha koža… vse to so lahko indikatorji, ki lahko kažejo na nepravilno delovanje limfnega sistem.

 

Limfa je poenostavljeno tekočina, ki nastaja iz krvne plazme, teče po limfnih žilah, gre čez bezgavke, kjer se prečisti toksinov in hkrati napolni z limfociti ter se nato vrača v kri. Torej cilj je, da limfa telesu škodljive mikroorganizme dovede do »čistilne naprave« - jeter ter do ledvic, ki nato poskrbijo, da toksine tudi izločimo. Med limfno tekočino spada urin, solze, želodčna tekočina, slina, znoj in sokrvica. Sestavlja jo voda, v kateri se nahajajo toksini, kot so rakaste celice, pigmenti, odpadne celice ipd., beljakovine in maščobe. Žal pa limfni sistem nima svoje črpalke, kot je na primer srce za krvni sistem, kar posledično pomeni, da potuje po telesu počasneje. Torej, če želimo preprečiti težave, povezane z nepravilnim delovanjem limfnega sistema, moramo vedeti, kako ta pretok pospešiti.

 

Odlična stimulacija našega limfnega sistema je limfna drenaža, terapija, ki mehanično spodbuja pretok limfe in s tem odstranjuje odpadne snovi, hkrati pa vpliva blagodejno tudi na imunski in živčni sistem. Ker nima posebnih kontraindikacij, je primerna za vsakega. Čeprav se je prvotno uporabljala v zdravstvene namene, se vedno več ljudi poslužuje limfne drenaže iz kozmetičnih stališč. Je prava izbira za boleče mišice, za zmanjšanje vpliva stresa in napetosti, kot pomoč pri odpravi edemov pri ljudeh s težavami otekanja nog (med katere lahko spadajo tudi nosečnice), za hitrejšo regeneracijo po operativnih posegih, idealna je prav tako za oblikovanje postave, odpravo celulita, za zmanjšanje in preprečitev nosečnostnih strij, za ohranjanje tonusa in elastičnosti kože med hujšanjem, za splošno regeneracijo in sprostitev organizma.

 

Kaj pa lahko poleg limfne drenaže še storim sam? Najpomembnejše je seveda pitje zadostne količine tekočine, saj je limfa kar 95% sestavljena iz vode in s tem, ko je naše telo dehidrirano, tudi limfa postane gostejša in posledično še počasneje potuje. Pospešen pretok dosežemo tudi s krčenjem in sproščanjem mišic ter sklepov, zaradi česar je pomembno vsakodnevno gibanje ter pravilno in globoko dihanje. Kakor gibanje je pomemben tudi počitek, saj limfa ne teče le navzdol, temveč tudi v obratni smeri in s počitkom razbremenimo njeno kljubovanje gravitaciji.